Nasdaq yeni kripto endeks kuruyor

Dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq, kripto veri sağlayıcısı CryptoCompare tarafından oluşturulan AI ile çalışan CIX100 endeksini listeledi. 

CIX100, 200’ün üzerinde faktörü hesaba katan analizler, ilk 100 içerisinde yer alan kripto para biriminin verilerini analiz etmek için bir nöral ağ algoritması kullanan kripto para piyasası kıyaslaması.

Sahte hacimlere sahip koinleri hariç tutmak için rapor veren endeks, hem yeni başlayanları hem de profesyonel yatırımcıları hedeflemekte.

Basın açıklamasına göre, veriler dünya genelinde en büyük dokuz kripto para birimi borsasından, haber bültenleri ve sosyal medya verilerinin yanı sıra milyonlarca ticaret sonucundaki faktörlerden elde ediliyor.

Son üç ay boyunca ilk 200 içerisine giren kripto paralar, aylık olarak yeniden dengelenen endekse dahil ediliyor. Reuters, Bloomberg ve TradingView’de zaten listelenen Cryptoindex CIX100’ün Mayıs 2017’de kurulmasından bu yana yüzde 1100 oranında artış gerçekleştirdiği bildiriliyor. AI bazlı tahminlerinin yüzde 82’lik bir doğrulukla gerçekleştiği bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir