Kripto niye krizde?

Kripto dünyası ve yatırımcılar Fed’in yeni faiz kararını ve dolayısıyla da bir yükseliş hareketini beklerken, CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju ise düşüşlerin sebebini küresel çaptaki parasal sıkılaşmaya değil, endüstri içindeki “sıkılmaya ve heyecansızlığa” bağladı.

“Herkes kendi kumarhanesini yaratıyor”

“Kripto bir krizde” diyen Young Ju, X hesabından artık endüstrinin sıkıcı olduğunu, üreten ve geliştiren kişilerin bu dünyadan çekildiğini, trader’ların da artık eskisi kadar heyecan duymadığı için çok fazla bu alana para getirmediklerini belirtti:

“Bizim ‘kripto’ dediğimiz bu endüstride trader’lar ve geliştiricilerin sinerjisi çok önemlidir. Geliştiricilerin yarattıkları bu dünya, trader’ların da ilgisini çekti. İnsanlara adeta dopamin salgılandı. Ancak son dönemde bu geliştiriciler, sektörü terk ettiler. Onların yokluğunda kripto bir kumar sirkine döndü. Kalan geliştiriciler meme coin’ler gibi ya kendi kumar oyunlarını oluşturuyor ya da geleneksel finans dünyasına benzeyen ürünler yaratıyor”

Dopamin nerede?

Dopamin salgılayamayan (*mutluluk veremeyen), hedefi olmayan ve insanlara heyecan veremeyen bir endüstrinin düşüşe geçeceğini belirten Young Ju, “İnsanlar onlara ne mutluluk veriyorsa ona giderler. İşte bize mutluluk veren bu geliştiriciler neredeler? Neden gittiler? Bilmiyorum. Vitalik Buterin’e de sormak istiyorum. Hedefi, işi ve hobileri olmayan endüstriler düşüşe geçerler. Bir zamanların herkese mutluluk veren kripto endüstrisi artık bunu yapamıyor. Bu nedenle bir krizin içerisindeyiz. Artık trader’ların seveceği yeni bir oyun lazım. Altcoin’lerin 2024 performansı hiç iyi değil. İç karartıcı… Yeni bir heyecan gelmezse, korkarım ki, kripto endüstrisi daha uzun bir durgunluğa girecek”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir